Головне меню
Пошук по сайту
 
Корисні посилання
Другий етап підвищення мінімальних цін на алкогольні напої
6 березня 2013 року 12:54

 

Це тема « круглого столу», який нещодавно проведено фахівцями Рубіжанської ОДПІ за участю представників малого бізнесу.

Постановою КМУ від 7 листопада 2012 року №1017, - нагадав заступник начальника Рубіжанської ОДПІ  Юрій Мельник, - було передбачено двоетапне підвищення оптово-відпускних і роздрібних цін на горілку, лікеро-горілчані вироби, сидр та перрі. Перший етап розпочався ще з 25 листопада 2012 року і тривав по 28 лютого 2013 року. Другий етап розпочався з 1 березня 2013 року. Як і раніше, постановою КМУ встановлено не "ціну за пляшку", а мінімальні ціни за один літр 100-відсоткового спирту, що входить у алкогольні напої. Тому для з’ясування мінімальної ціни конкретної ємності  необхідно застосувати формулу. Її визначено у примітці 1 до Постанови: мінімальна ціна множиться на міцність у відсотках і на ємність тари. Наприклад, горілка міцністю 40% коштуватиме вроздріб після другого підвищення, тобто з 1 березня – не менше 30,10 грн. Для виноградних вин мінімальні роздрібні ціни залишились незмінними, а оптово-відпускних на них, як і раніше, не встановлюють.

Оскільки нова  мінімальна ціна поширюється на весь асортимент міцних напоїв (навіть виставлених на прилавок раніше), звернув увагу податківець, розрахунки нової ціни потрібно здійснити для кожного виду алкоголю. І якщо результат виявиться більше, ніж показник на ціннику, слід підвищити вартість на останньому. Адже за торгівлю за цінами, нижчими за мінімальні, суб’єкту господарювання загрожує штраф у розмірі 100 відсотків вартості отриманої партії товару, розрахованої виходячи з мінімальних цін, але не менше 5000 грн. А на посадову особу накладається адміністративний штраф від 85 до 170 грн.


Офіційні сайти
Статистика
зараз на сайті: 3
переглядів: 6
візитів сьогодні: 1660
візитів всього: 585107